Bouillabaisse à la Lofoten





Bouillabaisse à la Lofoten inneholder 41 Kalorier, 1 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Bouillabaisse à la Lofoten har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bouillabaisse à la Lofoten er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgfersk torsk/skrei
12dlvann
2tssalt
10stkpepperkorn, knuste
1stklaurbærblad
2kvist(er)persille
1stkløk, gul
1stk litepurre
1ssolivenolje eller smør
1boks(er)tomater hermetiske, knuste
8dlfiskekraft eller fiskebuljong
1tstimian
Ca 1,5feddhvitløk
0,5tssafran
2dlhvitvin eller eplecider
evt. litt eddik
1boks(er)blåskjell eller tilsvarende friske skjell
0,5dldill, finhakket


Annonse



Næringsdeklarasjon for Bouillabaisse à la Lofoten!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier41.31452.60Kcal
Protein6.4971.11gram
Karbohydrat0.727.89gram
Kostfiber0.323.51gram
Fett0.9810.74gram
Mettet fett0.141.53gram
Alkohol0.43 %
Salt0.495.32gram
Pris på oppskriftenKr 5.62Kr 61.57Kroner
Hele oppskriften veier4 383 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern skinn og ben fra fisken. Kok fiskekraft på skinn, ben, skall, vann, salt, laurbærblad og persillestilker. La kraften koke ca 10 minutter. Sil den og kok den inn til ca 1/3.

Bruker du friske blåskjell, så kok disse i litt vann tilsatt vin eller eplecider. Blåskjellkraften blandes med den innkokte fiskekraften.

Skrell og hakk løken, rens purren og skjær den i strimler. Surr løk i olje/smør til den er blank. Ha i tomater, fiskekraft, timian, presset hvitløk, safran og hvitvin. La alt koke opp.

Skjær fisken i biter og la den trekke 5 minutter. Ha i blåskjell og hakket dill og la det bli varmt, men det må ikke koke.

Serveres med nystekt brød.

Den meget berømte fiskesuppen bouillabaisse er en delikatesse fra Provence. Ordet bouillabaisse er fransk og betyr å redusere varmen når det koker. Det finnes mange oppskrifter på denne fiskesuppens "dronning".

Opprinnelig ble den laget av restene på dagens fangst, det som fiskerne ikke fikk solgt. Poenget er å bruke forskjellige sorter saltvannsfisk og skalldyr.

Bouillabaisse er en rustikk rett hvor man har lov til å legge til og trekke fra. Det eneste som er nødvendig

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7187)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15
Lesere: 3928 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tomatsuppe med skrei, parmesan og pepperoni.Tomatsuppe med skrei, parmesan og pepperoni.
Denne retten har 79,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppe med små grønnsaker og frityrstekte torsketunger med dipp.Suppe med små grønnsaker og frityrstekte tors.
Denne retten har 106,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bodils skreisuppe.Bodils skreisuppe.
Denne retten har 76,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.