Fotograf:Matprat.no Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, det finnes i mange ulike varianter. Her er en enkel og klassisk ceviche av skrei.
Fjern skinnet på fisken og kutt fileten i små terninger. Kutt paprika og vårløk i små biter, legg alt sammen i en bolle, ha plastikk på og sett den i kjøleskapet.
Klem saften ut av sitronene og limen, tilsett salt, sukker og finkuttet chili, sett i kjøleskapet så det blir ordentlig kaldt.
Vask urtene, grov kutt dem og sett de på kjøl.
Rett før servering blandes saften sammen med fisken og grønnsakene. La det ligge i 10 minutter.
Rett før servering blandes urtene sammen, spar litt til pynt. Dryss over olivenolje, karse og sort pepper. Pynt med resten av urtene.
Her kan du bruke kveite, torsk, lange, hyse eller isgalt. Server gjerne med agurkstaver og skiver av jalapeños hvis du ønsker en litt mer spicy ceviche.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere Lesere: 1112 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32844)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Forrett Innlagt dato:2017-02-03
Oppdatert dato:2017-02-03