Ceviche av skrei





Ceviche av skrei oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, det finnes i mange ulike varianter. Her er en enkel og klassisk ceviche av skrei.

Oppskriften inneholder 61 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ceviche av skrei er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grskreifilet
1stkrød eller gul paprika
2stkvårløk
1stksitron
1stklime
1tshavsalt
1tssukker
0,5stkrød chili
8kvist(er)frisk mynte
8kvist(er)frisk koriander
1pakkekarse
1ssolivenolje
0,5tspepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ceviche av skrei!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier60.91150.87Kcal
Protein7.9619.72gram
Karbohydrat2.526.24gram
Kostfiber2.075.13gram
Fett1.654.09gram
Mettet fett0.190.47gram
Salt0.842.07gram
Pris på oppskriftenKr 12.15Kr 30.09Kroner
Hele oppskriften veier991 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern skinnet på fisken og kutt fileten i små terninger. Kutt paprika og vårløk i små biter, legg alt sammen i en bolle, ha plastikk på og sett den i kjøleskapet.
Klem saften ut av sitronene og limen, tilsett salt, sukker og finkuttet chili, sett i kjøleskapet så det blir ordentlig kaldt. Vask urtene, grov kutt dem og sett de på kjøl.
Rett før servering blandes saften sammen med fisken og grønnsakene. La det ligge i 10 minutter.
Rett før servering blandes urtene sammen, spar litt til pynt. Dryss over olivenolje, karse og sort pepper. Pynt med resten av urtene.
Her kan du bruke kveite, torsk, lange, hyse eller isgalt. Server gjerne med agurkstaver og skiver av jalapeños hvis du ønsker en litt mer spicy ceviche.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32844)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Forrett
Innlagt dato:2017-02-03
Oppdatert dato:2017-02-03
Lesere: 708 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitrusmarinert skrei med avokadokrem.Sitrusmarinert skrei med avokadokrem.
Denne retten har 135,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ceviche av skrei.Ceviche av skrei.
Denne retten har 60,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei i sitrusmarinade.Skrei i sitrusmarinade.
Denne retten har 143 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.