Fotograf:
Funksjonell mat
Disse rundstykkene smaker og ser ut som vanlig fine rundstykker, men inneholder mer fiber enn grovbrød, og har betydelig lavere GI! Oppskriften inneholder
236 Kalorier,
36 g Karbo,
6 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fine grove rundstykker med Fiberfin er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fine grove rundstykker med Fiberfin med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 236.01 | 1 838.52 | 153.21 | Kcal |
Protein | 6.25 | 48.69 | 4.06 | gram |
Karbohydrat | 35.62 | 277.48 | 23.12 | gram |
Kostfiber | 6.05 | 47.13 | 3.93 | gram |
Fett | 6.27 | 48.84 | 4.07 | gram |
Mettet fett | 3.61 | 28.12 | 2.34 | gram |
Salt | 1.01 | 7.85 | 0.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.60 | Kr 28.04 | Kr 2.34 | .- |
Hele oppskriften veier | 779 totalt | 779 pr porsj | 65 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stk
Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kasserolle, og tilsett melk og vann i smøret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Elt godt sammen. Dekk til deigen, og sett til heving en halvtime.
Del deigen i 12 biter og trill ut rundstykker. Sett dem på stekebrett med bakepapir. Dekk til med klede og sett til heving i 40 minutter på et lunt og trekkfritt sted.
Pensle gjerne med vann, melk eller eller egg før steking.
Et dryss med valmuefrø eller sesamfrø gir god smak og ser dekorativt ut.
Rundstykkene stekes ved 250 grader i 10-12 min.
Hvis du lager loff av deigen, skal denne stekes ved 250 grader i ca 20 min.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Funksjonell mat
(Intern: 2118969805)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Div diett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-11-22
Oppdatert dato:2007-11-22
Lesere:
11573 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift