Fotograf:
Melk.no
Vørterbrød fra Bergen inneholder
240 Kalorier,
50 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Vørterbrød fra Bergen har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vørterbrød fra Bergen er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12519 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Vørterbrød fra Bergen med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 240.19 | 4 689.11 | 2 344.55 | Kcal |
Protein | 5.60 | 109.33 | 54.66 | gram |
Karbohydrat | 50.04 | 976.91 | 488.45 | gram |
Kostfiber | 4.63 | 90.39 | 45.19 | gram |
Fett | 0.93 | 18.16 | 9.08 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 3.71 | 1.85 | gram |
Salt | 0.73 | 14.29 | 7.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.14 | Kr 41.78 | Kr 20.89 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 952 totalt | 1 952 pr porsj | 976 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 83,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
Rør gjæren ut i lunkent øl, melk og sirup.
Bland rugmelet med sukker, salt og krydder. Rør det inn i væsken.
Tilsett det meste av hvetemelet og bland en rimelig fast deig.
Settes lunt i en time til heving.
Elt så inn rosinene i deigen på bakebordet.
Del i 2 runde kaker som legges på smurt plate. Kan og deles i flere små, men mindre steketid.
Etterheves i en halv time.
Stekes på nederste rille ved 200 grader til de har fin farge.
Avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3180)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-24
Oppdatert dato:2002-12-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift