Fiskefondue



Fiskefondue oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Fiskefondue inneholder 120 Kalorier, 5 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Fiskefondue har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-sennep, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fiskefondue er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4721 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Kraft:

4ssolivenolje
1stkløk, hakket
0,5stkfennikel, hakket
3feddhvitløkfedd, presset
1literfiskekraft
2,5dlhvitvin, tørr
1sstomatpure
0,5tstimian, tørket
litt safran eller gurkemeie
salt og pepper

Fisk og skalldyr:

Ca 1,2kgfilet av fast fisk som ørret, steinbit, breiflabb og flyndre
6stkkamskjell
Ca 9stktigerreker
1kgblåskjell

Tilbehør

Ca 1kgsmå kokte poteter
godt brød

Sauser

pesto kan kjøpes ferdig

Skarp rød saus:

2dltomatpuré
2dlmayones
Ca 4,5sssitronsaft
Ca 5,5dråpe(r)worcestershiresaus

Japanskinspirert saus:

2dlrømme
2tswasabipulver eller revet pepperrot
3sssushi-ingefær




Næringsdeklarasjon for Fiskefondue!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119.98814.51Kcal
Protein5.6838.56gram
Karbohydrat4.6531.57gram
Kostfiber0.674.55gram
Fett8.1455.26gram
Mettet fett1.8012.22gram
Alkohol0.58 %
Salt0.362.43gram
Pris på oppskriftenKr 5.58Kr 37.88Kroner
Hele oppskriften veier4 073 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo15,5 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kraft:
Kraften kan vi koke i god tid før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til og sil den, men la gjerne løkringer og fennikel i biter koke i kraften ved servering.

Anretning:
Skjær fiskefiletene i biter og legg fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg. Hver og en legger sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke der en stund. Så er det opp til hver enkelt å finne igjen sine biter.
Varm også potetene i fiskekraften.
Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate midt på bordet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 21953)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-13
Oppdatert dato:2006-05-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefondue.Fiskefondue.
Denne retten har 119,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.