Gammeldags rabarbrakake inneholder
270 Kalorier,
31 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Gammeldags rabarbrakake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gammeldags rabarbrakake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7814 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Gammeldags rabarbrakake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 270.38 | 4 549.36 | 379.11 | Kcal |
Protein | 4.41 | 74.20 | 6.18 | gram |
Karbohydrat | 30.84 | 518.91 | 43.24 | gram |
Kostfiber | 2.59 | 43.58 | 3.63 | gram |
Fett | 13.80 | 232.20 | 19.35 | gram |
Mettet fett | 6.10 | 102.64 | 8.55 | gram |
Salt | 0.42 | 7.05 | 0.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.56 | Kr 93.55 | Kr 7.80 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 683 totalt | 1 683 pr porsj | 140 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Deig:
Bløtt smør, sukker, vanillie og salt røres sammen og tilsettes eggeplommene. Mel og bakepulver siktes sammen og has i massen skiftevis med melken.
Rabarbra marengs:
Rabarbraene vaskes og skjæres i små stykker a 2-3 cm. Deretter legges de til tørk på et tøystykke.
Hviten piskes stiv og litt etter litt tilsettes sukkeret. Vendes med nøtter og rabarbra.
Deigen has i smurt, melet springform og rabarbramarengsen fordeles ovenpå.
Bakes ved ca. 175 grader C i 55 minutter (undervarme). Hold øye med at marengsen ikke mørkner. Kan eventuelt dekkes med bakepapir etter en 10-15 minutter så marengsen ikke brenner.
Anretning:
Serveres hel med krem eller creme fraiche.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22262)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-06-19
Oppdatert dato:2006-06-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift