Fotograf:Mari Svenningsen Deilig, grillet makrell servert med friske, syltede grønnsaker. Reddik og gulrot blir fargerikt og flott sammen, jalapeño bidrar med litt ekstra krutt og til sammen blir det et perfekt tilbehør til den grillede fisken!
1. Lag syltede grønnsaker først. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel eller mandolin til å skjære gulrot i tynne skiver. Kutt også reddik og jalapeño i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle, og ha i grovhakket dill. Skal du oppbevare de syltede grønnsakene litt kan du legge dem over i et stort glass, hvis ikke la dem ligge i bollen.
2. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Når sukker og salt har løst seg opp, trekk kjelen av platen og avkjøl laken litt.
3. Hell laken over grønnsakene i bollen (eller glasset) og la det trekke smak til fisken er klar.
Du kan oppbevare grønnsakene på et glass med lokk i kjøleskapet dersom du ikke spiser opp alt, eller lager en ekstra stor porsjon.
4. Har du hel makrell, skjær ut filetene på makrellen. Skjær 3-4 små snitt ned i skinnet på makrellfiletene.
5. Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu fiskefiletene, og grill et par minutter til.
Server grillet makrell med syltede grønnsaker, og gjerne noen sitronbåter og en klatt rømme. Kokte eller ovnsbakte poteter smaker også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34028)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16