Fotograf:
Norges sjømatråd
Gryte med steinbit og hjerteskjell er rett med råvarer utenom det vanlige. Imponer familie og venner med denne fantastisk gode steinbitgryten. Oppskriften inneholder
46 Kalorier,
1 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gryte med steinbit og hjerteskjell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3055 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gryte med steinbit og hjerteskjell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 46.04 | 402.01 | Kcal |
Protein | 5.33 | 46.54 | gram |
Karbohydrat | 1.13 | 9.87 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 5.33 | gram |
Fett | 0.95 | 8.30 | gram |
Mettet fett | 0.21 | 1.83 | gram |
Alkohol | 1.49 % | | | |
Salt | 0.27 | 2.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.74 | Kr 58.85 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 493 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg hjerteskjell i rennende kaldt vann i 15 – 20 minutter. Skrubb og skyll godt.
Legg dem i en varm kjele, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
Ta ut skjellmaten, sil kraften og bruk den i suppen.
Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og skjær tomatkjøtt i terninger.
Grovhakk løk og hvitløk, skjær purre i skiver, gulrot i terninger og fennikel i strimler. Surr i olivenolje til løken er myk.
Tilsett finhakket chili, tomater, Pernod og hvitvin, kok opp og kok inn litt og litt hvitvin.
Tilsett fiskekraft og kok et par minutter.
Smak til med salt og pepper.
Skjær steinbitfileten i litt store terninger og legg dem i gryten.
Kok opp og la trekke til fisken er kokt. Tilsett hjerteskjellen.
Dryss over friske finhakkede urter og server suppen med hvitløksbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29213)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift