Fotograf:
Tom Haga
Bouillabaisse er en fiskegryte som opprinnelig stammer fra området Provence i Frankrike. I denne oppskriften finner du sitrus som gir denne gryten en frisk smak. Oppskriften inneholder
81 Kalorier,
1 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3887 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bouillabaisse med steinbit. blåskjell og reker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 81.40 | 825.13 | Kcal |
Protein | 6.40 | 64.88 | gram |
Karbohydrat | 1.41 | 14.29 | gram |
Kostfiber | 0.42 | 4.26 | gram |
Fett | 5.48 | 55.55 | gram |
Mettet fett | 0.88 | 8.92 | gram |
Salt | 0.46 | 4.68 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.48 | Kr 65.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 055 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Damp blåskjell i en kjele med litt vann i ca. 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.
Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter. Så har du dem raskt over i iskaldt vann. Deretter drar du skinnet av, deler hver tomat i to og tar ut kjernene.
Riv skall av sitron og halvparten av appelsin.
Press saften av appelsin.
Skjær fennikel, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det i olivenolje i stekepanne ved svak varme i 5 minutter.
Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.
Tilsett fiskekraft, tomater, stjerneanis, appelsin- og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp.
Skjær steinbit i serveringsstykker, legg i suppen og la den trekke i 10 minutter.
Tilsett safran, reker og blåskjell etter 5 minutter.
Aïoli
Mos hvitløk med salt i en morter.
Bland hvitløk med potetmos og eggeplomme.
Pisk olje inn i blandingen litt om gangen og ha i melken til slutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server bouillabaisse med brød og aïoli.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30332)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2013-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift