Fotograf:Meny Varmende rett med mange gode smaker. Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og er enkelt å lage. Både kjøttdeig og karbonadedeig kan brukes, og du kan justere mengden chili etter smak. Server gjerne med tortillachips, rømme og ris.
Begynn med krydderblandingen. Bland alle de tørkede krydderne i ca. 1 spiseskje vann og rør sammen til en tykk pasta.
Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
Stek løken til den er blank, ca 5 minutter. Tilsett hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter før du tilsetter krydderpastaen og lar det surre i pannen i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpurè og surr dette i 1 minutt. Ha alt over i kjelen.
Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.
Dryss over frisk koriander rett før servering, server gjerne med ris, tortillachips og guacamole eller rømme.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33710)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2018-03-11
Oppdatert dato:2018-03-11
Lesere: 3288 totalt.