Fotograf:Norsk Hval Hval er en sunn miks av kjøtt og fisk og passer godt i gryter. Ernæringsfysiolog Lise von Kroghs hvalgryte med vørterøl er perfekt hverdagskost.
Oppskriften inneholder 88 Kalorier, 4 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Varm olje i en stekepanne. Ha i chorizo og stek den i 1-2 minutter til den har krympet og blitt «tørr». Ta den ut av stekepannen, la overflødig fett renne tilbake i stekepannen. Legg chorizoen i en gryte.
Ha hvalkjøtt i samme stekepanne og brun det lett. Legg hvalkjøttet i samme gryte som chorizoen.
Stek løk, hvitløk, gulrøtter og nellikspikre i samme stekepanne. La løken bli blank. Ha alt i gryten med hvalkjøttet og legg i persille, oregano, laurbærblad og pepper.
Hell en boks vørterøl i stekepannen og kok opp. La det koke i noen minutter. Hell alt i gryten med hvalkjøttet. Ha i tomater og kok opp. La det småkoke i 10-15 minutter til kjøttet kjennes mørt ut. Smak til med litt fløte, eddik og salt.
Serveres med nykokte poteter og salat.
Tips:
Ha i litt chilipulver om du vil ha en gryte med litt mer spenst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Hval
(Intern: 36765)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2023-03-17
Oppdatert dato:2023-03-17