Fotograf:Norsk Hval Nydelig gryte som gjerne kan lages et par dager i forveien og varmes opp før servering, smaken blir bare enda bedre. Server gjerne med potetpure eller ris.
1) Skjær hvalkjøttet i grove terninger
2) Brun kjøttet raskt på sterk varme før du tilsetter kuttet bacon og lar det frese lett.
3) Hell kjøtt og bacon over i en ildfast from. Ha litt mer olje i stekepanna.
4) Utnytt smaken som blir igjen i panna (ikke vask), nå skal grønnsakene stekes.
5) Kutt gulrot, sjalottløk og purreløk i grove biter og ha rett i steikepanna.
6) Kutt opp litt fersk timian og rosmarin og ha sammen med grønnsakene.
7) Fres til grønnsakene er gylne og hell dem over kjøttet i formen. Ha i cherrytomat , en ss smør og ei klype sukker i stekepanna og la det frese lett til tomatene blir blanke og sukkeret er karamellisert. Nå tilsettes også disse i den ildfaste formen.
8) Hell viltkraft over kjøtt og grønnsaker og visp inn 3 ss hvetemel i rødvinen før også den helles over kjøttet. Bland det hele godt.
9) Sett gryten i ovnen på 175 grader i minimum en time.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Hval
(Intern: 36713)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2022-11-21
Oppdatert dato:2022-11-21