Fotograf:
Kylling.no
Konfirmasjonskake for jente inneholder
230 Kalorier,
24 g Karbo,
7 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Konfirmasjonskake for jente har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Konfirmasjonskake for jente er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8640 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Konfirmasjonskake for jente med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 229.92 | 5 628.26 | 351.77 | Kcal |
Protein | 7.09 | 173.56 | 10.85 | gram |
Karbohydrat | 24.44 | 598.27 | 37.39 | gram |
Kostfiber | 1.41 | 34.52 | 2.16 | gram |
Fett | 11.22 | 274.66 | 17.17 | gram |
Mettet fett | 4.14 | 101.34 | 6.33 | gram |
Salt | 0.20 | 4.88 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.05 | Kr 123.62 | Kr 7.73 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 448 totalt | 2 448 pr porsj | 153 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,51 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter. Snu kaken rundt og la den stå i formen til den er avkjølt. Dette gjør at kaken ikke synker ned på midten.
Mal mandler/nøtter eller bruk en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 30– 40 minutter.
Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen under omrøring. Rør inn jordbær og sitronmelisse.
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Avkjøl i kaldt vann. Bre eggekremen over mandelbunnen. Del sukkerbrødet i 3 og dynk hvert lag med fruktsaft eller jus. Legg jordbærfromasj mellom lagene. Dekk kaken med stivpisket krem før du legger på marsipanlokket. Pynt med marsipanroser.
Fest dem med en blanding av melis og eggehvite som røres til en stiv krem. Fest små og store blader rundt rosene. Lag en buet stripe med grønn gelépynt som en liten gren. Fest på kandiserte fioler til små blomsterranker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26452)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-23
Oppdatert dato:2009-09-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift