Fotograf:
Kylling.no
Rubinsteinkake inneholder
289 Kalorier,
19 g Karbo,
6 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Rubinsteinkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rubinsteinkake er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5991 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Rubinsteinkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 288.92 | 4 470.33 | 372.53 | Kcal |
Protein | 6.36 | 98.41 | 8.20 | gram |
Karbohydrat | 19.48 | 301.41 | 25.12 | gram |
Kostfiber | 2.02 | 31.25 | 2.60 | gram |
Fett | 18.17 | 281.14 | 23.43 | gram |
Alkohol | 2.57 % | 39.76 | 3.31 | gram |
Mettet fett | 7.40 | 114.50 | 9.54 | gram |
Salt | 0.18 | 2.77 | 0.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.12 | Kr 110.16 | Kr 9.18 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 547 totalt | 1 547 pr porsj | 129 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,96 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Mal mandler og bland med eggehviter og sukker i en gryte. Rør til massen er myk og smidig over svak varme. Rør hornsalt ut i 2 ts vann, og bland i deigen. Fordel deigen jevnt på bakepapir i en sirkel på ca. 20 cm. i diameter. Stek i ovn ved 150 °C i ca. 15 minutter.
Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen. Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver speing. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Lag vannbakkelsdeig og sett små topper på plate kledd med bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 15 minutter. Pensle de avkjølte vannbakkelsene med smeltet sjokolade.
Skåld og grovhakk mandlene til krokanen og ha sukker og mandler i middels varm stekepanne. Rør i massen til den får karamellfarge. Ta pannen av varmen og dryss straks bakepulver over. Rør om i blandingen. Krokanen vil da heve seg litt og bli mer porøs. Fordel krokanen på rist med bakepapir og avkjøl.
Dynk makronbunnen med rom og smør bringebærsyltetøy over. Visp kremfløten stiv. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, ta kjelen av platen og rør inn én og én plate gelatin. Hell oppløst gelatin, tilsatt pulverkaffe, i en tynn stråle under omrøring. Rør inn whisky og bland krem og eggedosis lett sammen. Legg halvstiv fromasj på makronbunnen i et jevnt lag og sett vannbakkelsene langs kanten. Dryss krokan over kaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 17803)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-05-22
Oppdatert dato:2004-05-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift