Fotograf:
Kim Holthe
Hvis du allerede har laget maki sushi og erfart hvor enkelt det er, kan du ta det litt lengre med denne oppskriften. Krabbekjøtt, mango og chili gir en spennende maki. Oppskriften inneholder
113 Kalorier,
17 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krabbemaki med mango og agurk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2660 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krabbemaki med mango og agurk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 112.80 | 491.61 | Kcal |
Protein | 7.84 | 34.17 | gram |
Karbohydrat | 17.19 | 74.92 | gram |
Kostfiber | 0.76 | 3.31 | gram |
Fett | 1.24 | 5.40 | gram |
Mettet fett | 0.21 | 0.92 | gram |
Salt | 1.41 | 6.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.05 | Kr 43.80 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 743 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok risen som forklart på pakken eller følg framgangsmåten som beskrives her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig.
Del agurken i to på langs, skrap ut kjernen og skjær i strimler. Skrell mangoen og skjær den i strimler.
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Bland det sammen med krabbekjøttet, og tilsett limejuice og olivenolje.
Dekk bambusmatten med plastfolie og klem ut risen på matten til ca. 8x16 cm. Legg på en strimle agurk og mango, og litt krabbekjøtt langs midten av risen. Rull dette til en jevn maki i bambusmatten.
Ta ut rullen og dryss på sesamfrø. Skjær i passende skiver og server med soya, wasabi, syltet ingefær, og gjerne noen ekstra krabbeklør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29265)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift