Fotograf:
Bent Raanes
En smakfull suppe gjør seg godt som forrett. Denne oppskriften er for deg som vil imponere gjestene dine med gode smaker. Oppskriften inneholder
158 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Selleri, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kremet rekesuppe med vårløkolje er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2957 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kremet rekesuppe med vårløkolje!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 157.99 | 903.51 | Kcal |
Protein | 4.57 | 26.13 | gram |
Karbohydrat | 3.63 | 20.76 | gram |
Kostfiber | 1.83 | 10.47 | gram |
Fett | 13.06 | 74.69 | gram |
Mettet fett | 5.76 | 32.94 | gram |
Alkohol | 0.57 % | | | |
Salt | 0.38 | 2.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.97 | Kr 34.14 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 288 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens rekene og ta vare på skallet.
Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
Sil av kraften, kok opp og tilsett kremfløte.
Kok til suppen tykner litt.
Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
Tilsett rekene rett før servering.
Vårløkolje
Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
Sil oljen og smak til med litt salt.
Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31177)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Innlagt dato:2014-10-09
Oppdatert dato:2014-10-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift