Fotograf:
Charmaine Cheung
Tataki er en japansk tilberedningsmåte der laksen kun blir varmebehandlet på overflaten. Her serveres den i en suppe med reker. Oppskriften inneholder
78 Kalorier,
3 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Skalldyr, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laks tataki i rekesuppe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3627 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laks tataki i rekesuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 77.55 | 801.67 | Kcal |
Protein | 5.15 | 53.24 | gram |
Karbohydrat | 2.89 | 29.88 | gram |
Kostfiber | 3.66 | 37.84 | gram |
Fett | 4.23 | 43.73 | gram |
Mettet fett | 1.98 | 20.47 | gram |
Salt | 0.44 | 4.57 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.17 | Kr 63.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 135 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,9 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok udon nudler etter anvisning på pakken.
Skjær laksen i serveringsstykker.
Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak den til med salt og pepper.
Legg laksen i marinaden og la den marinere i 15 minutter.
Stek den raskt i varm olje. Den skal ikke gjennomstekes.
Rens rekene og kok kraft på hode og skall.
Surr rekeskallet i olivenolje.
Tilsett finhakket løk og gulrot, hvitløk og purre og surr til alt er mykt og delvis brunet.
Sett ned varmen og tilsett kraft, noen dråper limejuice og miso pasta. Kok opp, sett ned varmen og la småkoke i 35 minutter.
Sil kraften, tilsett noen dråper brandy, fløte og smør.
Visp kraftig til en jevn suppe.
Tilsett rekene, varm opp og server straks sammen med udon nudler og tataki laksen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28897)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Japan
Innlagt dato:2013-04-05
Oppdatert dato:2013-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift