Fotograf:
Melk.no
Empanadillas er en mindre versjon av Empanadas. Navnet kommer fra det spanske verbet 'empanar' som kan oversettes til 'å dekke/skjule'. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.
Disse små Empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteika. Oppskriften inneholder
267 Kalorier,
25 g Karbo,
10 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lam- og chorizo empanadillas er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5509 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lam- og chorizo empanadillas!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 267.31 | 3 679.36 | Kcal |
Protein | 10.06 | 138.47 | gram |
Karbohydrat | 25.48 | 350.72 | gram |
Kostfiber | 1.96 | 26.98 | gram |
Fett | 13.47 | 185.41 | gram |
Mettet fett | 3.88 | 53.41 | gram |
Salt | 0.48 | 6.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.23 | Kr 71.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 376 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Deig:
1. Bland hvetemel, olivenolje, sitronsaft og melk i en food-prosessor og kjør ingrediensene til de samles. Ta deigen ut på en benkeplate og elt deigen til den blir glatt og smidig.
La deigen hvile i minimum 10 minutter.
Fyll:
1. Varm olje i en høy stekepanne/kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. Surre det hele på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett tomatpure og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt osten og la det hele småkoke under omrøring i ca, 10 minutter. Smak til med salt og pepper og la fyllet bli kaldt.
Fyllet kan også lages dagen i forveien.
2. Del deigen i to. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den er ca. 2 mm tynn. Trykk ut rundinger med en diameter på ca. 8,5 cm.
3. Legg en god teskje med fyll på den ene halvsiden av rundingen og legg litt revet ost på toppen. Brett over den andre halvdelen og trykk kantene på halvmånene godt sammen med en gaffel. Empanadillasene pensles med sammenpisket egg før steking.
Empanadillasene stekes ved 200 ºC i 15 minutter, til de har fått en gylden farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 23663)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-22
Oppdatert dato:2013-12-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift