Fotograf:
Matprat.no
Lag tortillasene selv, ganske enkelt. Og de kan fylles med nesten alt mulig. Her har vi brukt saftig entrecote, gode grønnsaker og frukt. En krydderolje gir en liten spiss på maten. Oppskriften inneholder
217 Kalorier,
9 g Karbo,
8 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Entrecotefyllte maistortillas er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3554 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Entrecotefyllte maistortillas!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 217.34 | 748.06 | Kcal |
Protein | 7.52 | 25.88 | gram |
Karbohydrat | 8.61 | 29.63 | gram |
Kostfiber | 1.62 | 5.58 | gram |
Fett | 16.62 | 57.20 | gram |
Mettet fett | 4.30 | 14.80 | gram |
Salt | 0.79 | 2.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.07 | Kr 38.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 721 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,84 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Lag krydderolje. Kjør sammen alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Ha oljen på et glass, oppbevar den i kjøleskapet.
Krydderoljen holder seg lenge så lag gjerne en større porsjon.
2. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.
Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.
3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
4. Lag korianderolje. Kjør hvitløk og løk i en blender eller foodprosessor til det er grovhakket. Ha i koriander og persille, kjør det raskt sammen og tilsett olje, limesaft, spisskummen, malt koriander og salt. Kjør til alt er godt blandet.
5. Pensle kjøttet med krydderolje 10-15 minutter før steking. Stek kjøttet på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium stekt. Gjenta gjerne pensling med olje underveis. La biffen hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
6. Rens granateple og bland det sammen med cherrytomater, ha i olje og salt. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje. Skjær avokado i tynne skiver.
Fyll ferske, myke maistortilla med hot entrecôte, avokadoskiver, tomatsalat og topp det hele med korianderolje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31635)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Smårett
Innlagt dato:2014-07-28
Oppdatert dato:2014-07-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift