Marokkansk brød inneholder
249 Kalorier,
50 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Marokkansk brød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marokkansk brød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marokkansk brød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 248.58 | 3 606.90 | 1 202.30 | Kcal |
Protein | 8.14 | 118.11 | 39.37 | gram |
Karbohydrat | 49.54 | 718.83 | 239.61 | gram |
Kostfiber | 2.54 | 36.86 | 12.29 | gram |
Fett | 1.42 | 20.60 | 6.87 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 2.76 | 0.92 | gram |
Salt | 1.15 | 16.75 | 5.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.99 | Kr 14.36 | Kr 4.79 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 451 totalt | 1 451 pr porsj | 484 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
brød
Sikt mel i en bolle eller rett på bakebordet. Tilsett salt og gjær oppløst i litt lunkent vann. Tilsett mer lunkent vann til deigen er fast, og kna den godt. Bank deigen med knyttnevene og tilsett mer vann hvis den blir for fast. Arbeid deigen godt.
Tilsett anis og sesamfrø gnidd sammen med litt vann når deigen er blitt litt løsere. Lag for eksempel tre brød av deigen. Lag store boller av hvert emne. Bruk håndflaten til å forme brødene runde. Brødene skal være ca 2 cm tykke, mens størrelsen kan variere.
La brødene heve på et lunt sted. Dekk til brødene under heving. La brødene heve til dobbel størrelse, eller gjerne i 60-90 minutter.
Trykk forsiktig fingrene i deigen. Fingermerket vil gå sakte ut igjen hvis brødet er ferdig hevet. Prikk brødene med gaffel 3-4 steder og stek dem ved 200 C i 30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6571)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Marokko
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere:
9109 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift