Varm opp vann til 37°C. Smuldre gjær i det lunkne vannet.
Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.
Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.
Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 28257)
Tilberedningstid:
90 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2011-02-21
Oppdatert dato:2021-10-06