Fotograf:Mari Svenningsen Grill fisken på planke! Smaken blir ekstra god, og du unngår at fisken fester seg til grillen. Server ørretfileten med en asiatisk vårløksalat og litt kokt ris eller en frisk salat.
Oppskriften inneholder 149 Kalorier, 3 g Karbo, 13 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Bruk en grillplanke av for eksempel eik, bøk eller epletre. Legg planken i vann i minimum 30 minutter.
2. Pensle ørretfileten med olje, krydre med salt og pepper og legg fileten på den fuktige planken. Legg planken på grillen og grill fileten i 20-25 minutter.
3. Skjær vårløk i tynne strimler på langs. Du kan også bruke en grønnsaksskreller til denne jobben. Legg strimlene i en bolle med isvann slik at de krøller seg sammen.
4. Bland ingrediensene til dressingen i en liten skål.
5. Hell ut vannet fra bollen, og la vårløken renne godt av seg. Bland sammen dressingen og vårløken rett før servering.
Server ørret grillet på planke med smakfull vårløksalat. Kokt ris eller noen gode lefser smaker også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34023)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16