Fotograf:Synøve Dreyer Visste du at ørret smaker nydelig på grillen? Inviter venner og familie på grillfest og server nygrillet ørret med en avokadosalsa og lune linser.
Dryss salt over ørreten og la det trekke i 10-15 minutter.
Skyll saltet av fisken, tørk lett med et tørkepapir og skjær i porsjonsstykker.
Pensle ørretstykkene med olivenolje og dryss over pepper.
Grill i 3-4 minutter på hver side.
Avokadosalsa
Skjær avokadokjøttet og tomat i små terninger, og finhakk rødløk, hvitløk og chili.
Riv skallet og press saften av lime.
Bland alt sammen, tilsett olivenolje, og smak til med salt og pepper.
La stå i kjøleskap frem til servering.
Tilbehør
Kok linser etter anvisning på pakken.
Sil av kokevannet og rør inn olivenolje.
Finhakk persille og basilikum, press saften av sitron, og det vend inn med linsene.
Krydre med salt og pepper, og la det trekke under lokk frem til servering.
Server nygrillet ørret med avokadosalsa og lune linser.
Tips: Ørreten kan også stekes i en grillpanne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32376)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2016-05-22
Oppdatert dato:2016-05-22