Osmansk panne/gryte inneholder
34 Kalorier,
5 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Osmansk panne/gryte har beregnet å ha følgende allergener
Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Osmansk panne/gryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 11 lesere
Lesere:
25880 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Osmansk panne/gryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 33.93 | 259.44 | Kcal |
Protein | 1.07 | 8.18 | gram |
Karbohydrat | 5.48 | 41.90 | gram |
Kostfiber | 3.19 | 24.39 | gram |
Fett | 0.15 | 1.15 | gram |
Mettet fett | 0.03 | 0.23 | gram |
Salt | 0.48 | 3.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.13 | Kr 23.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 059 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Poteter: vask,skrell og skjær i små terninger.
gulerøtter: vask, rens og skjær i tynne skiver.
aubergine og squash: skyll og halvér, skjæres så i ca 1 cm tykke skiver og skjær skivene i ca 1 cm store terninger.
paprikaer: renses, halveres, skylles og snittes i ca 2-3 cm lange stykker
vårløk: renses,skylles og snittes til tynne ringer.
hvitløk: skrellles og snittes i tynne skiver.
tomater: flås, halveres og snitt i små stykker
Persille: skyll og hakkes fint.
Poteter, gulerøtter og paprika brunes i ikke alt for varm olivenolje. Aubergine, squash, vårløk og hvitløk tilsettes og brunes i kort tid. Tomatpure tilsettes, svitses kort tid og dekk det hele med grønnsaksbuljong. tilsett: salt, pepper , 1 ts Osmansk kjøttkrydderiblanding, Karry-pulver, chili-pulver samt karve og sitronsaft og buljongterninger.
Retten kokes mør ved medium varme i ca 40-45 minutter.
Til sist blandes tomater og persille i, og retten serveres best lunken.
Tips:
Tyrkisk flatbrød eller ris, smaker godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22844)
Kategori:
Gryterett
Land:
Tyrkia
Innlagt dato:2006-09-19
Oppdatert dato:2006-09-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift