Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til det har blitt en litt fast deig. Er deigen for hard, så tilsett 1 ss vann til.
Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform, e.l.
Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i 15 minutter.
Forstek paibunnen ved 225 grader C i ca. 10 minutter.
Brekk eller skjær bort den nederste trevlete delen på aspargesen. Skjær aspargesen i to eller tre biter.
Del brokkoli i små buketter. Stilken brukes også som skjæres i staver.
Fres sjalottløk, hvitløk, asparges og brokkoli raskt i varm olje, og ha det over i paibunnen.
Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell over grønnsakene.
Dryss over revet ost.
Stek paien midt i ovnen på 180 grader C i 35-40 minutter til paien har fått en gylden farge og eggemassen har satt seg.
Server paien lun med en god salat til.
Har du noe igjen, så er paien også kjempegod kald.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34881)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05