Reinsdyrfilet med tunge inneholder
122 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Reinsdyrfilet med tunge har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyrfilet med tunge er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4618 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrfilet med tunge!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 122.41 | 869.91 | Kcal |
Protein | 7.06 | 50.17 | gram |
Karbohydrat | 5.25 | 37.31 | gram |
Kostfiber | 1.68 | 11.94 | gram |
Fett | 6.66 | 47.33 | gram |
Mettet fett | 2.41 | 17.13 | gram |
Alkohol | 1.41 % | | | |
Salt | 0.22 | 1.55 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.03 | Kr 92.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 843 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,16 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok reinsdyrtungene i lettsaltet vann i ca 45 minutter. ”Skrell” tungene og la dem bli kalde. Skjær i tynne skiver på langs. Fres sjalottløk og aprikosbiter i usaltet smør. Kok ut pannen med konjakk og kraft. Vend forsiktig inn tungeskiver og persille. Smak til med salt.
Brun reinsdyrfiletene i usaltet smør. Krydre med salt og pepper.
Periodestek fileten i forvarmet ovn på 225 C, intervaller er 2 x 3 minutter.
Skrell pærene. Stek dem i panne over middels varme til de er gylne og møre. Tilsett ripsgelé og hakket rips. La det surre litt.
Stek soppen i usaltet smør over sterk varme. Tilsett spinatblader helt til slutt. Krydre.
Skrell persillerøtter og skjær i fine staver. Stekes gylne.
Lag sausen: Kok portvin og 3 dl kraft til det står igjen ca 2 dl. Tilsett tørket sopp og crème fraiche. La det koke til det får en fin, tykk konsistens. Siles før servering.
Legges pent opp på varme tallerkener.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10749)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift