Reinsdyrskav à la Mona inneholder
115 Kalorier,
5 g Karbo,
3 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Reinsdyrskav à la Mona har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyrskav à la Mona er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11561 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrskav à la Mona!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 115.23 | 1 951.92 | Kcal |
Protein | 2.89 | 48.95 | gram |
Karbohydrat | 4.64 | 78.60 | gram |
Kostfiber | 1.02 | 17.28 | gram |
Fett | 9.23 | 156.35 | gram |
Mettet fett | 4.14 | 70.13 | gram |
Salt | 0.20 | 3.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.52 | Kr 59.63 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 388 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,1 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Halvtin kjøttet og stek det i godt varmet stekepanne. Bacon kan stekes i skiver, del dem gjerne i to eller skjær dem i smale strimler og stek dem sammen med kjøttet.
Kraft
1. Skyll av evt. beinmel etter delingen. Legg beina i kjelen, hell over vannet og sett til koking på svak varme. Kok opp og skum av.
2. Skrell grønnsakene, del dem i store biter og legg dem i kjelen. Tilsett salt og pepper og la kraften få småkoke minimum 2 timer, gjerne lenger.
3. Sil kraften fra beina, ta vare på grønnsakene.
4. Mos grønnsakene gjennom en sikt eller bruk foodprocessor.
Hasselnøttsaus:
1. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemel og rør det sammen. Tilsett grønnsakmosen og malte hasselnøttkjerner. Smak til med pepper og salt. Tilsett kraft og evt. fløte for å få en jevn og god konsistens. NB! Dette skal være i konsistens nærmere en dipp enn en saus.
Poteter
1. Vask potetene godt. Skjær dem i skiver, 0.5 cm, legg dem etter hvert i kaldt vann og la de stå noen minutter. Ta opp potetskivene og tørk dem. Stek potetskivene i fettgryte, eller i mye fett på stekepannen. Potetene skal være pent gylne. Legg dem på papir etter hvert som de er ferdigstekt.
2. Rør opp rømmen, hakk løken og strø den over ved anretning.
Anretning:
Anrett kjøtt og bacon sammen med hasselnøttsausen. Potetskivene legges ved siden av og får et lite saltstrø over. Husk rømme og løk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 16471)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-24
Oppdatert dato:2003-11-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift