Fotograf:
Gilde
Sennepsglasert lammelår, rotfruktgrateng og bacon/løk sjy inneholder
99 Kalorier,
4 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Sennepsglasert lammelår, rotfruktgrateng og bacon/løk sjy har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sennepsglasert lammelår, rotfruktgrateng og bacon/løk sjy er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6372 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sennepsglasert lammelår. rotfruktgrateng og bacon/løk sjy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 99.16 | 1 233.67 | Kcal |
Protein | 7.47 | 92.94 | gram |
Karbohydrat | 3.70 | 46.03 | gram |
Kostfiber | 0.92 | 11.45 | gram |
Fett | 5.53 | 68.80 | gram |
Mettet fett | 2.74 | 34.09 | gram |
Alkohol | 0.41 % | | | |
Salt | 0.49 | 6.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.16 | Kr 89.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 977 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,92 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene til sennepsglasuren. Lammelåret pensles med sennepsglasuren. Grovhakkede urter og hvitløk drysses over. Krydres godt med salt og pepper. Sett lammelåret i stekeovn på 150 grader. Bruk gjerne steketermometer. Når kjøttet er på 58 grader er steken klar. La den helst hvile minst 30 min etter at den er ferdig stekt før du skjærer i den. Slik beholder du mest mulig av den gode kjøttsaften inne i kjøttet.
Rotfruktgrateng
Alle rotfruktene skrelles og kuttes i skiver. Forvell de i lettsaltet vann til alle grønnsakene er møre. Det er lurt å koke hver grønnsak for seg, da de har forskjellig koketid. Kok opp melk og fløte og jevn den med maizenna. La blandingen koke i 1 min. Trekk til side og vend inn parmesanen. Bland så grønnsaker og ostekremen. Gratineres i ovn på sterk overvarme til den er gylden på toppen.
Bacon/løk sjy
Brun strimlet løk kraftig i en kjele, ha på sukker og la det bli karamellisert. Hell på rødvin og la det hele koke ned til halv mengde. Ha i oksekraft og la det hele redusere til 1/3 av mengden. Ha i bacon og la det trekke i 10 min. Sil sausen gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og evt litt presset sitron.
Server gjerne sammen med stekte stjerneløk og kokte aspargesbønner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24956)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-05-25
Oppdatert dato:2008-05-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift