Fotograf:
Kylling.no
Sitrusmarinert kyllingfilet inneholder
142 Kalorier,
9 g Karbo,
10 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Sitrusmarinert kyllingfilet har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sitrusmarinert kyllingfilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sitrusmarinert kyllingfilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 142.14 | 809.85 | Kcal |
Protein | 10.36 | 59.03 | gram |
Karbohydrat | 8.88 | 50.59 | gram |
Kostfiber | 0.85 | 4.84 | gram |
Fett | 6.89 | 39.26 | gram |
Mettet fett | 3.34 | 19.03 | gram |
Alkohol | 0.21 % | | | |
Salt | 4.73 | 26.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.84 | Kr 61.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 558 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,98 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose. Legg i kyllingfiletene og la dem marinere, helst over natten. Snu posen ofte. Tørk av kyllingfiletene og brun dem raskt på begge sider sammen med uskrelte hvitløk.
Ha filetene over i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Legg noen kvister estragon, noen smørklatter og hvitløkbåtene rundt. Stek filetene ferdige i ovnen ved 180 °C i ca.10 minutter eller til steketermometeret viser 69 ºC. La filetene hvile i noen minutter før de skjæres i skiver. Server med risotto, sukkererter og reddiker, stekesjy og en god olivenolje.
Sukkererter og reddiker
Fres løken blank i smøret. Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø. Smak til med salt og kvernet pepper.
Risotto
Kok opp kraften i en kjele. Fres løk, selleri og hvitløk i olje i en annen kjele. Tilsett ris og fres videre til risen er blank. Rør hele tiden. Tilsett vinen og la den koke inn. Hell på en øse kraft, og kok nesten helt inn. Fortsett å tilsette kraft på denne måten til all kraften er absorbert av risen og risottoen har en kremaktig grøtkonsistens. Smak til med salt og pepper og bland inn revet parmesan og smør. Bland tilslutt inn de smakene du vil tilsette – hakkete urter, ristet sopp, asparges i biter, erter osv. Server med en gang – risottoen vil tykne om den blir stående.
For å få en gul fin farge på risottoen kan du tilsette litt safran eller gurkemeie sammen med vinen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24090)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-07-14
Oppdatert dato:2007-07-14
Lesere:
3328 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift