Fotograf:
Mat.no
Sprøstekt ishavsrøye med sitruskokt fennikel og ri inneholder
156 Kalorier,
8 g Karbo,
7 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Sprøstekt ishavsrøye med sitruskokt fennikel og ri har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk, Peanøtter, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sprøstekt ishavsrøye med sitruskokt fennikel og ri er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5014 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sprøstekt ishavsrøye med sitruskokt fennikel og ri!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 155.89 | 951.51 | Kcal |
Protein | 7.38 | 45.05 | gram |
Karbohydrat | 7.68 | 46.88 | gram |
Kostfiber | 0.62 | 3.78 | gram |
Fett | 10.49 | 64.03 | gram |
Mettet fett | 4.88 | 29.79 | gram |
Salt | 0.33 | 2.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.16 | Kr 43.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 442 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,7 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrap skinnet på røya og skjær små snitt i det. Dette kan det være greit å gjøre mens fisken er hel. Varm en panne til det begynner å ryke, tilsett det klarede smøret og la dette bli varmt før du legger i fisken med skinnsiden ned. Krydre fiskefiletsiden med salt og pepper. La fisken steke på skinnsiden til du ser at fiskesiden begynner å skifte farge. Snu fisken og stek videre i 1 minutt eller til den er ferdig. Rømmen legges på retten like før servering.
Rens fennikel og skjær i 1-2 mm tykke skiver slik at den sitter sammen i roten. Kok opp juice i en kjele og tilsett fennikel. Dekk til med lokk og la det koke på svak varme i 10 minutter. Sil av juicen og ha den tilbake i kjelen. Kok ned til den har fått tykk konsistens. Bland inn smør og ha fennikel tilbake i den innkokte juicen.Smak til med salt og pepper.
Fres sjalottløk i olje og bland inn risen. Rør godt til ris, løk og olje har blandet seg godt. Tilsett sitronsaft og la den koke inn. Tilsett kraften litt etter litt og rør hele tiden. Risen skal ha litt tyggemotstand når den er ferdig. Tilsett peanøtter, rosiner og ost. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen utover et fat slik at den er 3 cm høy. Stikk ut runde kaker når den har blitt kald og stek disse i olje i panne. Dryss med persille eller koriander ved servering.
Tips:
Klaret smør:
Smelt meierismør over sterk varme til det begynner å koke, men uten at det blir brunt. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. Sett smøret til siden til det har dannet bunnfall. Hell av det rene fettet. Det klarede smøret egner seg veldig godt til steking fordi det tåler høyere temperatur enn vanlig uklaret meierismør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967719)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-09
Oppdatert dato:2002-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift