Stekt dådyrbog med ristede sopp





Stekt dådyrbog med ristede sopp inneholder 95 Kalorier, 2 g Karbo, 8 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Stekt dådyrbog med ristede sopp har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt dådyrbog med ristede sopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
150grRødløk
100grbladselleri
150grselleri
2ssolivenolje
15grsmør
200grmateple
2ssvineddik
1sshonning
1dashsalt
1dashpepper
1dlcreme fraiche 18 %
1kgdådyrbog eller bog av rådyr
2ssolivenolje
15grsmør
1dashsalt
1dashpepper
3dlrødvin
3dlfond
200grchampignon
200grkantarell
200grøsterssopp
50grsmør
2ssolivenolje
evt. hakket persille til pynt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Stekt dådyrbog med ristede sopp!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier95.48588.42Kcal
Protein7.8248.19gram
Karbohydrat2.2713.99gram
Kostfiber0.835.12gram
Fett5.1731.86gram
Mettet fett2.3514.48gram
Alkohol0.99 %
Salt0.271.69gram
Pris på oppskriftenKr 11.43Kr 70.44Kroner
Hele oppskriften veier3 081 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær rødløk i småstykker, bladselleri i skiver og selleri i terninger. Varm olje og smør opp i en stor jerngryte. (Oppi brunes bogen senere.) Hell urtene i og stek over kraftig varme, til det har fått farve.

Skjær eplene, med skrell i mindre stykker og hell dem i. Stek dem med et par minutter. De må ikke bli bløte. Hell vineddik i og kok inn et øyeblikk. Tilsett honning og smak til med salt og pepper. Hell urtene over i et stort ovnfast fat.

Tørr bogen med tørkepapir. Varm 2 ss. olivenolje og 15 gram smør godt i gryten og brun bogen, så godt som mulig, på alle sider. Legg bogen på urtene i fatet, dryss med salt og pepper. Varm fond* og rødvin i en gryte, hell det over bogen i fatet og legg alufolie over. Sett fatet i 210 grader C varm ovn. Stek bogen 1-11/2 time. Saften skal være rosa, når kjøttnål stikkes i.

Ta urter og sky opp og blend det (eller pure det gjennom en dørslag). Helles i en gryte. Bogen legges tilbake i fatet, dekkes med folie og håndklede. Skal trekke i ca. 20 minutter. Kok sausen godt i gjennom og pisk creme fraiche i. Smak til. Tilsett evt. væsken fra soppene, når de er ristet på en panne i smør og olje.

Server med kokte poteter eller en god potetmos til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23051)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-11-15
Oppdatert dato:2006-11-15
Lesere: 4019 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.