Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Stekt torsk til fest. Rødvinssaus og potet- og sellerimos er en spennende kombinasjon til den stekte torsken. Oppskriften inneholder
107 Kalorier,
2 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt torskefilet på potet- og sellerimos med rødvinssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5562 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt torskefilet på potet- og sellerimos med rødvinssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 106.52 | 615.31 | Kcal |
Protein | 8.28 | 47.83 | gram |
Karbohydrat | 2.37 | 13.69 | gram |
Kostfiber | 1.66 | 9.59 | gram |
Fett | 6.22 | 35.93 | gram |
Mettet fett | 3.69 | 21.32 | gram |
Alkohol | 0.66 % | | | |
Salt | 0.89 | 5.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.72 | Kr 44.59 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 621 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i åtte jevnstore stykker.
Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje. Dette kan gjøres på forhånd.
Like før servering etterstekes fisken i ovn, med skinnsiden opp i ca. 5 minutter.
Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og sellerirot og skjær dem i terninger. Kok de møre i usaltet vann.
Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.
Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Rødvinssaus:
Kok finhakket sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn.
Visp inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.
Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.
Tilbehør:
Kutt grønnsakene i terninger. Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann.
Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.
Anrett torskeskivene med skinnsiden opp på en seng av potet- og sellerimos.
Fordel grønnsakene rundt og drypp på saus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28846)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-01-26
Oppdatert dato:2012-01-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift