Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Torskerygg i panne med smør av soyasaus passer når du skal invitere gjester. Server med hjemmelaget potet- og polentaterte og grønnsaker om du vil imponere gjestene litt ekstra. Oppskriften inneholder
108 Kalorier,
5 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Torskerygg med soyasmørsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5465 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Torskerygg med soyasmørsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 108.28 | 1 179.25 | Kcal |
Protein | 3.94 | 42.91 | gram |
Karbohydrat | 4.64 | 50.53 | gram |
Kostfiber | 1.25 | 13.61 | gram |
Fett | 7.94 | 86.47 | gram |
Mettet fett | 4.87 | 53.04 | gram |
Salt | 2.34 | 25.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.71 | Kr 51.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 356 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,14 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Visp en liter kaldt vann og 80 gram salt godt sammen. La torskeryggen ligge i saltlaken i 10 minutter.
Ta den opp, tørk den godt.
Stek den med skinnsiden ned i middels varm stekepanne, og etterstek under grillelement til fisken er ferdig.
Soyasmørsaus:
Kok opp fiskekraft, soyasaus og fløte. Jevn med maisenna slik at sausen ikke ”sprekker”.
Pisk smøret inn litt etter litt. Pass på at sausen ikke koker etter at smøret er tilsatt.
Smak til med salt og pepper.
Potet- og polentaterte:
Bak potetene i ovn til de er møre.
Avkjøl, skrap ut innmaten og press potetene gjennom en sikt.
Kok opp fløte, vann, hele hvitløkbåter og timian.
Tilsett polentamel og småkok i 4-5 minutter.
Fjern hvitløken og bland polentaen med potetpuré og smør.
Rør inn egget og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen i en vanlig brødform slik at den blir ca 3 cm høy.
Avkjøl terten og skjær i den formen du ønsker.
Vend i polentamel, og stek gylne i olje 2-3 minutter på middels varme.
Grønnsaker:
Skjær fire tynne skiver nepe og stikk ut med en ring.
Stek neperingene i olje til de er gylne.
Flå cherrytomatene, men behold stilkene på.
Skjær først et kryss i bunnen på tomaten og ha i kokende vann i ca 20 sekunder.
Avkjøl i isvann, deretter er det enkelt å ta skinnet av med en liten kniv.
Skjær gulrot og selleristang i staver, og fres dem myke i olje over middels varme i to minutter.
Anrett tomat, gulrot og selleri oppå nepeskiven, og varm i ovn på 180 grader i 4-5 minutter.
Drypp over litt god olje, gourmetsalt & kvernet pepper rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28842)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift