Fotograf:
Synøve Dreyer
Stekt torsk passer til både enkelt og litt mer komplisert tilbehør. I denne oppskriften er den servert med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter. Oppskriften inneholder
87 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt torsk med blomkålpuré og glaserte grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3532 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt torsk med blomkålpuré og glaserte grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 86.97 | 515.56 | Kcal |
Protein | 5.59 | 33.14 | gram |
Karbohydrat | 6.34 | 37.58 | gram |
Kostfiber | 1.49 | 8.83 | gram |
Fett | 4.03 | 23.89 | gram |
Mettet fett | 1.94 | 11.50 | gram |
Salt | 0.80 | 4.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.20 | Kr 30.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 371 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,15 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt.
Stek torskestykkene lett i olje, ca. 3 minutter på hver side.
Blomkålpuré
Del blomkål i små buketter og ta vare på stilkene.
Kok blomkålstilker, hvitløk og halvparten av blomkålbukettene møre i lettsaltet vann.
Sil kokevannet fra, la alt dampe fra seg og mos godt sammen.
Rør inn kremfløte til en ganske tynn puré.
Smak til med salt og pepper.
Glaserte grønnsaker
Skjær vårløk i skiver og del gulrot i to på langs.
Ha vårløk, gulrot og resten av blomkålbukettene i en kasserolle med lettsaltet vann og gi det hele et raskt oppkok.
Sil kokevannet fra.
Smelt smør og sukker i en stekepanne og stek grønnsakene til de er gylne og glaserte.
Server torsken med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31130)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Innlagt dato:2014-02-09
Oppdatert dato:2014-02-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift