Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt. Oppskriften inneholder
95 Kalorier,
10 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelagde fiskepinner er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5635 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelagde fiskepinner!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 94.90 | 481.54 | Kcal |
Protein | 7.00 | 35.52 | gram |
Karbohydrat | 9.82 | 49.83 | gram |
Kostfiber | 1.57 | 7.97 | gram |
Fett | 2.72 | 13.80 | gram |
Mettet fett | 0.58 | 2.94 | gram |
Salt | 0.48 | 2.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.61 | Kr 28.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 030 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,39 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
Pisk sammen egg og melk i en annen skal.
Ha griljermel i en tredje vid skål.
Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
Vend dem til slutt i griljermelet.
Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.
Potetmos
Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
Smak til med salt og pepper.
Råkost
Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
Vask og finhakk gressløk, og dryss over.
Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.
Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30335)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2013-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift