Suppe med kikerter (Harira) inneholder
63 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Suppe med kikerter (Harira) har ingen allergener
Suppe med kikerter (Harira) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9410 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Suppe med kikerter (Harira)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 63.10 | 670.18 | Kcal |
Protein | 6.07 | 64.47 | gram |
Karbohydrat | 7.15 | 75.94 | gram |
Kostfiber | 1.33 | 14.13 | gram |
Fett | 0.84 | 8.92 | gram |
Mettet fett | 0.13 | 1.38 | gram |
Salt | 0.36 | 3.81 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.56 | Kr 37.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 248 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La kikertene renne av i dørslag, skyll dem under kaldt rennende vann og la dem renne av igjen. Ha kikertene i en kjele, dekk med 5 cm vann og kok opp. Skru ned varmen og la dem småkoke med lokket delvis på i 2 timer eller til ertene er myke. Tilsett om nødvendig mer vann. La kikertene renne av og sett dem til side.
Ha kyllingfileter, kraft og 1,2 liter vann i en annen kjele. Kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 10-15 minutter eller til kyllingen er så vidt kokt. Ta opp filetene, strimle dem og lett dem til side.
Ha kikerter, tomater, safran, løk, ris og linser i kraften som er igjen i kjelen. La det småkoke under lokk i 30-35 minutter eller til risen og linsene er kokt.
Rett før servering har du i kyllingstrimler, koriander og persille. Varm suppen i ytterligere 5 minutter uten å la den koke. Smak til med salt og pepper.
Denne tykke marokkanske suppen er næringsrik og full av smak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6574)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Marokko
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift