Torskerand med skalldyr inneholder
59 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Torskerand med skalldyr har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Torskerand med skalldyr er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Torskerand med skalldyr!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 59.03 | 2 813.10 | Kcal |
Protein | 6.80 | 324.06 | gram |
Karbohydrat | 1.21 | 57.66 | gram |
Kostfiber | 0.58 | 27.64 | gram |
Fett | 2.87 | 136.77 | gram |
Mettet fett | 0.73 | 34.79 | gram |
Salt | 0.64 | 30.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.65 | Kr 316.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 766 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fiskebuljong og fiskerand: Legg den istandsatte fisk i en stor gryte sammen med de istandsatte, delte grønnsaker, den 4 sitron og krydderene.
Hell vannet (og evt. hvitvin) ved, legg lokk på og kok fisken varsomt for svak varme ca. 20 minutter.
Ta fisken forsiktig opp. Sil suppen gjennom en dørslag.
Kok deretter fiskesuppen ved god varme uten lokk, til det er knapt 1 ltr. tilbake.
Sil suppen, denne gang gjennom et fint filter evt kaffefilter.
Mål ½ ltr. av. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann 8-10 minutter.
Kryst den fri for vann og løs opp den direkte i den kogende fiskebuljong.
La geléen bli kald.
Skrell torskekjøttet i blader
La reker og erter tine.
Hell en smule gelé i bunnen av randformen, sett formen i kjøleskap til geléen er stiv.
Legg dillkvister og tynne halve skiver gulerot skiftevis i formen.
Lag et mønster, tenk på at formen skal vendes.
Ha så mye gelé over, at "fyllet" akkurat nettopp er dekket, sett formen i kjøleskap.
Legg ennå et lag "fyll" - reker - torskekjøtt - asparges og erter.
Ha gelé over med en skje, så fyllet nettopp er dekket.
Sett formen i kjøleskapet til geléen er stiv.
Fortsett med lag av reker, torsk, asparges og erter til formen er fyllt.
Sett atter formen i kjøleskap til all geléen er stiv (gjerne natten over).
Anretning:
Løsne forsiktig randen med en skarp kniv i kantene, hold evt. en varm klut på formen et øyeblikk og vend randen ut på et fat.
Dressing:
Rør majones med sitronsaft etter smak.
Tilsett creme fraiche, krydre med en anelse salt og paprika.
Pynt med dill. dressingen serveres til randen. pynt randen med salatblade og tomat.
Toast med smør spises til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 23501)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-03-25
Oppdatert dato:2007-03-25
Lesere:
4272 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.