Fotograf:Dansukker En omfattende rett men ikke så vanskelig. Elg kan byttes ut med annet rødt kjøtt eller hjort ol. Dette er selskapsmat som imponerer
Oppskriften inneholder 118 Kalorier, 9 g Karbo, 7 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Legg en baconskive på hver kjøttskive. Rull sammen. Fest med tannpirkere.
Brun rulladene i matfett i en gryte eller stekepanne. Strø på salt og pepper. Tilsett gulrøtter og løk samt krydder. Hell på 3 dl vann og kok under lokk i 45 minutter. Tilsett mer vann etter behov, så det ikke koker tørt.
Sil stekesjyen. Mål opp 3 dl i en kasserolle. Tilsett fløten og kok i 5 minutter uten lokk. Rør ut melet i litt vann og jevn ut sjyen. Tilsett sirup, salt, pepper og soya, la sausen koke i 5 minutter. .
Glassert blomkål
Kok kålen til den er nesten myk i lettsaltet vann. Hell av vannet. Brun kålen i matfett og brun farin. Server umiddelbart.
Potetkaker
Sett ovnen på 175 °C. Smør 4 ildsfaste porsjonsformer.
Skrell potetene og rasp dem godt. Bland eggene med fløten. Tilsett salt, sukker og krydder. Rør inn den revne poteten og osten.
Fordel røren i formene. Gratinere midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Nyrørte tyttebær
Bland tyttebær og sukker i en skål. Mos bærene med en gaffel.
Server den nystekte potetkaken, den nystekte blomkålen og tyttebær til viltrulladene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35315)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2020-07-29
Oppdatert dato:2020-07-29