Til dessert anbefaler vi frukt på grillspidd. Jordbær, ananas, bananer, epler og
druer egner seg godt å grille. Skjær frukten opp i passe store terninger
(jordbær og druer kan være hele) og træ dem på grillspidd.
Pensle dem gjerne med
litt honning og en søt likør. Strø litt sukker på mens de ligger på grillen.
Grilltiden for fruktspidd er ca. 5 min. avhengig av størrelsen på bitene. Server
grillet fruktspidd alene eller sammen med iskrem.
Grillede tomater er gode i seg selv. Men de kan også varieres. Ta ut kjernen og fyll opp med potetmos, sjampinjong eller italiensk salat. Nydelig ! Tomater i tykke skiver kan pakkes med frisk rosmarin i aluminiumsfolie og grilles møre.
Paprika er også perfekt grillmat. Fyll paprika med kjøttdeig eller soppstuing. Hele maiskolber pakket i folie er snadder. Eller løk ! Pakk den i folie med en skvett rødvin og rosmarin og la den grille i 20-30 minutter. Dette er godt !
Du kan også tre et grillspidd av grønnsaker. Sjampinjonger, paprika i biter, løk i biter, squash i biter, svisker, agurkbiter. Forsøk å holde omtrent samme størrelse på bitene.
Vel bekomme !