Tabell som viser de forskjellige vitamin ADE



Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Beta Karoten (mcg) Innhold i mikrogram
  2. D.Vitamin. Få matvarer har et naturlig innhold av vitamin D. Nødvendig for at kroppen skal kunne utnytte kalsium Finnes i sollys, tran, fet fisk, fiskelever, margarin og smør.
  3. E.Vitamin Vitamin E er samlenavn for flere tokoferoler og tokotrienoler med vitamin E-aktivitet. Den mest aktive og dominerende formen i de fleste matvarer er Vitamin_E. Viktig for celler og vev. Finnes i grønnsaker, kornvarer og olje.
  4. Retinol Retinol er preformert vitamin A og finnes bare i animalske matvarer. Vitamin A er viktig for øyets funksjon.
  5. A vitamin. Retinolekvivalenter. Retinol + 1/12 beta-karoten








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.