Gås



Bilde av Gås.

Kalorier og Næringsinnhold i Gås

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1514 kilojoule
Kcal 366 kalorier
Protein 15.9 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 33 gram
Mettet fett 9 gram

Notat

Fakta om Gås.

Stor fugl som ales opp i landbruket. Finns og vill i flere varianter. Brukes oftest til høytider i england og sentral europa, og særlig til Mortensmesse 11. november, til minne om Martin fra Tours. Ved servering av helstekt gås er det vanlig å beregne 600-700 g pr. person, litt avhengig av hva man serverer som tilbehør. En ferdig gås på 5-6 kg holder til 10-12 personer.

I enkelte land tvangsfôrer man gås for å få ekstra stor og feit lever til produksjon av gåseleverposei. Det blir puttet ett rør ned i halsen og man trykker ned mat. Huff! Gåseleverpostei er en stor delikatesse i bla Frankrike. .
Gås har vært brukt i lange tider i Norge. Men er ofte knyttet til festmat. Mest kjent er vel Mortensmesse (11. nov) med mortensgås. Denne skikken er utbredt blant annet i Sverige.

Gås kommer stort sett fra oppdrettere, men det er også noe jakt. Her i Norge har vi ville gjess, og mest kjent er grågås, kortnebbgås, sædgås og canadagås I Norge finnes det 2 slekter gjess i vill tilstand, nemlig Anser og Branta. Slekten Anser har 6 arter og Branta 4 arter.






Bruksområde for Gås.

Helstekt, grillet.
Gås kan tilberedes lignende kalkun. Kan fylles med epler og svisker. Det finnes også folk som bruker elghakk som stuffing i gås.
Innlagt dato
Oppdatert dato
03.04.2015
Hovedgruppe
Hvitt kjøtt
Undergruppe
Fuglevilt
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,2 poeng satt av 10 brukere.
Besøk
3261
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Gås som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Mortensgås4.5139,867,0613,173,8911,54
Stekt gås med fruktfyll3.8113,255,2714,092,1510,83
Mortensgås 14.4121,575,9610,764,399,55
Stekt gås fra Rogaland4.8127,355,7118,160,614,67
Gås med fruktfyll4.7117,084,514,474,3211,28
Skåne-gås4147,76,6415,395,2812,93
Fylt gås3.3113,153,6912,536,949,49
Mortensgås 23.598,774,659,664,197,68
Villgås i sidersaus3.5158,54715,158,5712,68
Gås med urtefyll3124,85,4816,871,3313,9
Bresert gås289,254,167,573,097,95
Stekt gås2131,135,9714,883,4211,77
Frikassé av gåselår378,834,676,712,175,63
Stekt gås med kastanjer3154,066,218,176,3314,02
Gåseragu397,44,3412,471,949,38







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Gås med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Gås, kjøtt med skinn, ovnsstekt201848844,821,20
Gås, kjøtt uten skinn, ovnstekt8682079,530,40
Gås, kjøtt uten skinn, rå6511557,122,80
Gås, kjøtt med skinn, rå151436633,615,90

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.