Skillingsbolle, også kalt kanelbolle, kanelsnurr og kanel i svingene, er en tradisjonsrik bolle mange tror stammer fra Bergen, men som selges og har vært solgt i butikker og bakerier over stort sett hele landet. Navnet kommer av at bollene i sin tid kostet én skilling per stykk.
Disse bollene har i mange år vært noen av de mest populære oppskriftene på mine nettsider.
I Bergen arrangeres det hvert år Skillingsbollens dag. I Bergen markeres dagen med utdeling av nybakte skillingsboller, lek og moro for barn og underholdning for voksne. Det er Baker Brun og Bergen Bymuseum som står for markeringen av Skillingsbollens dag og de inviterer til familiedag i gamle Bergen. Det viktigste innslaget er selvsagt baking av skillingsboller på tradisjonell måte i vedfyrt ovn. Dagen arrangeres i begynnelsen av Juni i Gamle Bergen, med underholdning og selvfølgelig servering av skillingsboller.
Næringsinnhold i en vanlig kanelbolle
Pr 100 gram er innholdet følgende
Kalorier - 318 kcal
Karbohydrater - 46 gr
Kostfiber - 2,6 gr
Protein - 7,25 gr
Fett - 11,15 gr
Mettet fett - 6,67 gr
Salt - 0,26 gr
Pris - kr 2,69,-