Fotograf:
Marianne Aronsen
En rett som mange her i sør har på julaften. Servert med både rogn og lever er dette en delikatesse. Oppskriften inneholder
162 Kalorier,
0 g Karbo,
13 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt torsk, lever og rogn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 33 lesere
Lesere:
54194 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt torsk. lever og rogn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 161.53 | 817.05 | Kcal |
Protein | 12.58 | 63.63 | gram |
Karbohydrat | 0.05 | 0.25 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.10 | gram |
Fett | 12.33 | 62.37 | gram |
Mettet fett | 1.93 | 9.76 | gram |
Salt | 0.44 | 2.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.76 | Kr 49.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 517 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,12 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Torsken skal trekkes som beskrevet. Men først stelles rogn og lever.
Skyll rognen og pakk den inn i matpapir. Da er det mindre fare for at den skal koke i stykker. Kok rognen forsiktig i saltet vann i 25 - 40 minutter etter tykkelsen på rognen.
Rens leveren fri for hinner og galleganger. Legg leverbitene etter hvert som de er befridd fra galleganger over i en liten kjele. Tilsett løk, laurbærblad, salt, pepper og eddik. La leveren få et oppkok og så trekke i 6-8 minutter.
Kok torsken slik at alt er ferdig samtidig. Pakk ut rognen og skjær den i skiver. Anrett torsk og rogn sammen. Legg på sitronbåter. Lever serveres i en skål for seg. Kokte poteter, gulrøtter og flatbrød hører til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11559)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-12-07
Oppdatert dato:2014-12-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift