Fotograf:Meny Har du lyst på en skikkelig god burger med godt tilbehør? Ja, da bør du forsøke denne oppskriften på burger med blåskimmelost! Saftig angusburger med blåskimmelost, bacon, frisk salat, karamellisert løk, bluecheesedip og ketchup. Lag burger selv eller kjøp ferske hamburgere hos MENY.
Oppskriften inneholder 138 Kalorier, 9 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Finn frem ingrediensene.
For å få til perfekte karamelliserte løk er det viktig å være tålmodig. Løken skal sakte men sikkert brunes på middels til svak varme for å bli myk og søtlig. Går man for fort frem, blir løken bare brent i kantene, forblir hard og sukkeret får ikke sjansen til å karamelliseres skikkelig.
Skjær løken i strimler med litt tykkelse.
Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for varm så løken blir for fort stekt. Etter 5-10 minutter, når løken begynner å bli ordentlig myk og få fin farge, tilsettes sukker, Worcestershire-saus og balsamico. Fortsett å steke til løken er helt myk og karamellisert. Smak til med salt og pepper helt til slutt.
Stek eller grill burgerne først 2 minutter på hver side på høy varme, så de får en fin stekeskorpe. Senk varmen og la burgerne ettersteke på lav varme et par minutter til på hver side til de er gjennomstekte.
Arranger burgerne slik: burgerbrød, salat. bifftomat, burger, blåskimmelost, karamellisert løk og bacon øverst. Syrlig sylteagurk ved siden av er kjempegodt!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34425)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2018-11-23
Oppdatert dato:2018-11-23