Bergensk julevørterbrød inneholder
245 Kalorier,
52 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Bergensk julevørterbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergensk julevørterbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bergensk julevørterbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 245.06 | 5 265.36 | 219.39 | Kcal |
Protein | 5.37 | 115.38 | 4.81 | gram |
Karbohydrat | 52.01 | 1 117.49 | 46.56 | gram |
Kostfiber | 3.18 | 68.33 | 2.85 | gram |
Fett | 1.02 | 21.92 | 0.91 | gram |
Mettet fett | 0.12 | 2.58 | 0.11 | gram |
Salt | 0.34 | 7.32 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.03 | Kr 43.62 | Kr 1.82 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 149 totalt | 2 149 pr porsj | 90 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 84,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
skiver
(2 store brød)
Varm vannet fingervarmt. Rør ut gjæren. Bland i sirup, sukker, rugmelet, halvparten av hvetemelet, krydder og salt. Malt pomeransskall kan sløyfes dersom det er vanskelig å få tak i. Elt alt godt sammen til en jevn deig.
Dekk bollen med plast og klede og la deigen heve ca 1 time.
Elt rosiner og mer av melet i. Deigen skal være ganske fast, men det er ikke sikkert du trenger alt melet. Bruk god håndmakt. Jo bedre deigen blir eltet, jo bedre blir brødet.
Sett deigen til heving ca 1 time, med plast og klede over bollen.
Ta deigen på bordet, del den i to og trill til lange brød. Legg dem på plate dekket med bakepapir. La dem heve godt en times tid.
Pensle med en gang med sammenvispet egg. Stek julevørterbrødene ved 200 C i 40-45 minutter.
Vørterbrød blir fort brune så demp overvarmen ved å sette en stekeplate på øverste rille, og skru gjerne ovnsvarmen ned til 180 C. Brødene må bli skikkelig gjennomstekte uten å bli brent.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12942)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Lesere:
12026 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift