Blir ca 18-20 boller av denne oppskriften.
75 minutter av tiden er heving.
Oppskriften er Hvetefri, Glutenfri, Melkefri og uten egg hvis man ønsker det.
Glutenfri gjærbakst er best fersk og er ikke like god etter den har vært frossen. Oppskriften inneholder
234 Kalorier,
26 g Karbo,
4 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Nøtter, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Boller uten gluten og melk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5093 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Boller uten gluten og melk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 233.93 | 2 845.76 | 142.29 | Kcal |
Protein | 4.14 | 50.36 | 2.52 | gram |
Karbohydrat | 26.23 | 319.09 | 15.95 | gram |
Kostfiber | 2.36 | 28.71 | 1.44 | gram |
Fett | 11.97 | 145.62 | 7.28 | gram |
Mettet fett | 1.11 | 13.50 | 0.68 | gram |
Salt | 1.58 | 19.23 | 0.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.00 | Kr 60.83 | Kr 3.04 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 217 totalt | 1 217 pr porsj | 61 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,85 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
boller
Visp sammen rømme, yoghurt og soyamelk, ha deretter i kokende vann, sitronsaft og matolje. Rør ut gjær i væsken. Bland alt det tørre sammen og elt vått og tørt i en kjøkkenmaskin.
La deigen heve ca 30 min.
Smør benken med litt matolje -evt legg på plastfolie først.
Elt deigen på den olja benken og trill ut passe boller.
Etterheves på stekebrett ca 45 min. Pensles med egg før steking hvis en ønsker.
Stekes 230 grader ca 8-10 min.
Avkjøles på rist
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Siren Derås
(Intern: 29018)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Melk og glutenf
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-02-20
Oppdatert dato:2012-02-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift