Dag 1, bløtlegging: Kok opp vannet, hell over byggryn i en bakebolle og la stå over natten.
Dag 2, hoveddeig: Tilsett mel, sukker, salt, olje og melk i bakebollen med de bløtlagte byggrynene, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du tranebær og hasselnøtter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i to like store emner. Form emnene til brød og legg dem over i to godt smurte 1,5 -liters former eller rett på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk brødene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter .
Snitt forsiktig 3 – 4 snitt på toppen av brødene og pensle med lunkent vann. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter.
Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35541)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-12-25
Oppdatert dato:2020-12-25