Fotograf:
Tom Haga
Prøv denne oppskriften på carpaccio hvor tynne skiver ørret krydret med salt, pepper og kjørvel blir servert med eggekrem, sitrongelé og sprøtt brød. En perfekt forrett. Oppskriften inneholder
387 Kalorier,
11 g Karbo,
8 g Protein og
35 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Carpaccio av ørret med eggekrem er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3566 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Carpaccio av ørret med eggekrem!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 387.46 | 960.17 | Kcal |
Protein | 7.55 | 18.71 | gram |
Karbohydrat | 10.96 | 27.16 | gram |
Kostfiber | 1.37 | 3.40 | gram |
Fett | 34.52 | 85.54 | gram |
Mettet fett | 4.81 | 11.92 | gram |
Salt | 1.13 | 2.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.98 | Kr 14.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 991 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,31 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del ørretfileten i to på langs.
Bland sammen salt, pepper og hakket kjørvel, og rull filetene i blandingen så de er dekket.
Rull hver filet stramt inn i plastfolie og frys de ned i 3–4 timer.
Skjær de fryste ørretrullene i tynne skiver og legg skivene på et fat.
Eggekrem
Hell olje i en liten kasserolle og varm oljen til 70 grader, bruk termometer.
Legg hele eggeplommer i oljen, og kok til eggeplommene begynner å stivne, ca. 15–20 minutter.
Ta ut eggeplommene og rør sammen med smør til en jevn krem.
Smak til med salt og kajennepepper.
Sitrusgelé
Press saft av sitron og riv skallet. Bland sitronsaft og skall med sukker.
Ha i vann til du har 400 g væske til sammen. Pisk inn agarpulveret.
Varm blandingen opp til kokepunktet, og la den koke i 30 sekunder mens du pisker. Hell blandingen i en form eller skål, og la den avkjøle litt.
Sil blandingen gjennom en melsikt.
Sprøtt brød
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær rugbrød i tynne skiver, så i mindre biter og ha på litt olje og salt.
Ha skivene på et stekebrett og stek i stekeovnen til de er sprø, ca. 8–10 minutter.
Server ørretcarpaccio med eggekrem, sitrusgelé og sprøtt brød.
Tips:
Eggekrem og sitrusgelé i sprøyteposer gjør serveringen lettere og får retten til å se ekstra flott ut.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30349)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift