Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Midt Norge. Oppskrift av Mikael Forselius ved Røros Hotell. Oppskriften inneholder
254 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperrot, baconvinaigrette og urtesalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperrot. baconvinaigrette og urtesalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 254.03 | 673.24 | Kcal |
Protein | 12.04 | 31.91 | gram |
Karbohydrat | 1.15 | 3.05 | gram |
Kostfiber | 0.69 | 1.83 | gram |
Fett | 22.21 | 58.86 | gram |
Mettet fett | 5.36 | 14.21 | gram |
Salt | 0.56 | 1.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.89 | Kr 28.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 060 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,81 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fileter fisken og del hver filet i to biter. Legg fisken på en stekeplate og salt den lett. Kjør olje, timian og løk med stavmikser eller i en foodprosessor. Dekk fisken med oljeblandingen. Bak fisken i ovnen i ca. 25 minutter ved 45 °C.
Pisk rømmen stiv og tilsett pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær bacon i små terninger og stek dem i smør på lav temperatur til de skiller ut væske. Sil fettet fra og bland det med olje og eddik. Sprøstek baconet på sterk varme. Strø på litt sukker og ha på noen dråper eplesidereddik mot slutten av stekingen slik at baconet glaseres.
Bland revet salat med hakkede urter og vend sammen med sprøtt bacon og vinaigrette.
Legg alt pent opp på tallerken. Legg rømmeblandingen på fisken og pynt med litt timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26903)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Norge
Innlagt dato:2010-03-20
Oppdatert dato:2010-03-20
Lesere:
4589 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift