Fotograf:
Norges sjømatråd
Dampet Ishavsrøye med fersk surkål inneholder
98 Kalorier,
1 g Karbo,
5 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Dampet Ishavsrøye med fersk surkål har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dampet Ishavsrøye med fersk surkål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3804 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dampet Ishavsrøye med fersk surkål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 98.16 | 751.22 | Kcal |
Protein | 4.75 | 36.35 | gram |
Karbohydrat | 0.65 | 4.97 | gram |
Kostfiber | 0.46 | 3.52 | gram |
Fett | 7.44 | 56.94 | gram |
Mettet fett | 3.51 | 26.86 | gram |
Alkohol | 1.24 % | | | |
Salt | 1.69 | 12.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.03 | Kr 61.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 061 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,64 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og skru ned for varmen. La den trekke i ca 3 minutter for filet, og det dobbelte for rundrenset fisk. Dette kan variere etter tykkelse på fisken.
Løft fisken ut og legg den på et klede så overflødig vann får renne av. Dra av skinnet og anrett fisken på tallerken.
Fersk Surkål
Fres løken i olje til den er blank, tilsett eddik og kok inn nesten all væsken. Tilsett bacon, karve, gulrot og hvitvin, og la dette koke i to minutter under lokk. Tilsett finstrimlet nykål og erter og kok under lokk de er møre, ca 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper, ha i smør og rør godt rundt så det dekker grønnsakene.
Syrlig smørsaus med gressløk
Fres løken i litt av smøret til den er blank. Hell over hvitvin, ha i pepperkornene og kok inn nesten all væsken. Fjern pepperkornene og pisk inn kalde terninger usaltet smør. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet. Smak til med salt og sitronsaft. Ha i gressløk til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23296)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-20
Oppdatert dato:2007-01-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift